Halsnæs ligger på det nordligste af Sjælland, omgivet af vand på alle sider giver det perfekte muligheder for fiskeri, Med “Døren” til Roskilde fjord og  Ise fjorden, samt Kattegats åbne kyst, udgør Halsnæs et perfekt udgangspunkt for sportsfiskeren der vil have den gode fiskeoplevelse, og chance for at fange drømmefisken.
Der er mulighed for at fange ikke bare mange, men også store havørreder! Der er et fremragende fiskeri efter fladfisk og hvis man er surf-cast fisker så finde der ikke mange steder i Danmark der gir lige så store chancer for fantastisk fiskeri.
Fluefiskeren har også nogle af de bedste fiskepladser i Danmark at vælge imellem og der er altid, uanset vindforhold mulighed for at finde læ så der kan fluefiskes og det endda med chance for at fange en af de helt store havørreder, som netop fanges på Halsnæs’s kyster hvert år.

Fiskearter

77 cm and 6 kilo Sea trout from Roskilde fjord caught on a early version of the Magic shrimp

Havørred:
havørreden findes hele året på Halsnæs’s kyster men det mest sikre fiskeri finder man i marts april og maj måned, samt i efterårsmånederne september, oktober og november, de største blanke havørreder fanges typisk i slut marts og starten af april, samt igen oktober måned, her er det typisk store farvede fisk som er på vej mod åen.
Fiskeriet er dog godt det meste af året, sommeren kræver at der ændres taktik og man fokusere fiskeriet til om natten ofte starter natfiskeriet i midten af maj og vare hele sommeren over, fiskeriet er ofte bedst fr en time efter solnedgang og hen til solopgang. her fiskes der med højtgående woblere eller fluer fisket så tæt på overfladen som muligt.
Vinterfiskeriet der starter i december måned foregår i fjordene, kulden afgøre hvor langt ned i fjorden vi finder havørreden, på milde vintre finder man ofte flokke med blanke fisk på den åbne kattegat kyst men så snart kulden bider trækker fisken mod mere ferske vande. Så snart varmen vender tilbage igen så gælder det om at være der, fisken går for alvor til biddet og konsentrerer sig på mindre områder hvilket kan give et drømmefiskeri uden lige. Er man på jagt efter drømmefisken er det også i de første varme vinter dage man skal på jagt, men så er det på yderfjordenes kyst tæt ved dybe render og huller, der hvor fjordsilden har samlet sig.
Fiskeri efter storfisk kræver dog tålmodighed og man kan sagtens gå flere dage uden hug, men så er glæden tilgengæld det større når det endelig lykkedes og drømmefisken ligger og spræller i nettet

Hornfisk:
De første hornfisk bliver fanget i midten af april ofte er de største der ankommer først og der er tale om flotte fisk omkrig kiloet nogen endda større, fisk der giver en god kamp med flotte spring, omkring den første uge af maj kommer den store invasion af hornfisk, der er tale om millioner af fisk, der indtager de danske kyster og fjorde for at gyde, fiskeriet er en sand folkefest og mange oplever at fange deres første fisk netop i de dage.
Fiskeriet er på toppen maj ud, steder med strøm tæt uder land er de bedste fiskepladser, høfter og rev byder på godt fiskeri. bifangster af havørreder er ikke sjælden under hornfiskeri.
Lange slanke blink og små fluer i klare farver, der fiskes tæt på overfladen er den rette medicin hvis man gerne vil have hornfiskeskæl på fingrene.

 

 

 

Fladfisk – Ising, Skrubbe og Rødspætte

Langs halsnæs kyst er der lange stræk med fine sandstrande, disse er magneter på fladfiskene som kommer helt tæt under land, De mange moler og høfter der findes langs kysten er fine fiskepladser da der ofte findes lidt dybere vand omkring dem.
Allerede fra begyndelsen af foråret kan man opleve et godt fiskeri efter flade men skal dog være opmærksom på at rødspætten er fredet til og med 30 april og for hunskrubber er det frem til 15 maj.

Fladfisk fanges oftest på sand eller børsteorm som kan købes i Nørregadekiosken i Hundested, elllers kan man bruges sildestykker, i maj måned kan man fange en hornfisk og bruge stykker fra den som agn, hvilket virker rigtig godt da fiskene er sultne og gerne vil spise fisk så de kan få noget sul tilbage på kroppen efter vinterens smalhals.
Berkley har også fremstillet en kunstig orm “gulp” som også virker fint til flade, den kan købes i velassorteret fiskegrej forretninger.
Morgen og aftenfiskeri er klart at foretrække da fiskene trækker meget mellem lav og dybt vand. at der løber en svag strøm, kan betyde meget for fiskeriet,de fleste fisk foretrækker at de få frisk vand i gællerne og søger derfor til steder hvor vandet er i bevægelse så som rev og molehoveder.

Multen

Multen indfinder sig i midten af maj, i starten, ses den kun sporadisk på det lave vand ved de stenrev hvor grønne alge opblomstringer kommer først, senere på sommeren finder vi den på alle kysterstrækninger men specielt stenet kyster, Multen er glad for varmt vand og er ikke bange for sol så den kan fiskes hele dagen, multen kan være uhyggelig svær at fange og det kræver en stor tålmodighed og mange timer at fange en.
Multen er en grønsags spiser, den lever primært af alger som den skraber af sten eller finder frit i det lave vand, men man kan på visse dage opleve at de spiser alger i overfladen, disse dage er de lettest at få i tale, og man kan fiske dem på brød eller små grønne fluer.
Multen findes i store mængder i Roskilde Fjord, Ise-fjorden og i perioder med søndenvind langs hele Kattegat kysten.
Multen forsvinder fra det kystnære vand igen i oktober måned.

Af andre spændende fiskearter der er at finde i området er Pighvar og Slethvar. Samt Havbars, en lidt mere sjælden sommergæst. Makrellen kommer en sjælden gang i under kysten, det sker oftes i sensommeren efter en periode med søndenvind.