Kulde, Sne og en drømmefisk

 

Flammen er et sikkert valg i snevejr

Flammen er et sikkert valg i snevejr

Frostvejret og vinteren havde for alvor fået fat og selv om snebygerne ikke havde været mange, var kysten blevet hvid. Det er altid en speciel oplevelse at fiske på en sneklædt kyst, kontrasterne bliver stærkt markeret,de hvide skrænter skaber skygger man ikke ser når solen skinner på en forårsdag.
Den hvide sne og de mørke skyer var ikke just indbydende, og når termometret så samtidigt skriver minusgrader og vimpelen stod ret ud fra flagstangen.. ja, så skal man nok være godt tosset eller ramt af “feber”, måske endda begge dele, for at tage afsted ud på havørredeventyr.
De foregående dages oplevelser gjorde at der ikke var nogen tøven da vækkeuret ringede. Mens kaffen bryggede tænkte jeg på oplevelsen fra dagen før, i dagens første grå lys huggede en rigtig god fisk på omkring 65 cm, den var tyk og blank og viste sig en en række fine spring, i et udløb skræmte den en endnu større fisk ud af vandet, en fisk jeg skød til 5-6 kg, en rigtig drømmefisk. I det 5. spring slap krogen sit tag i fisken, og jeg stod tilbage med en rigtig tom fornæmmelse, en sur følelse der fulgte mig resten af dagen.
Her til morgen skulle der tages revance og gerne med den fisk der havde vist.
I dagens første lys kørte jeg ind på parkeringpladsen, der holdt allerede en bil, jeg genkendte den, Jan der for 2 dage siden fik en smuk 2 kilos var allerede på pladsen.
Vi hilste og han oplyste at han ikke havde mærket eller set noget. Det viste sig at vandet stod stille, højvande havde ramt lidt tidligere end ventet, pludselig råbte Jan at han havde en følger og kastet efter havde han en mere, min skydeline som lå i vandet foran mig, var drevet lidt til venstre og derved røbede den at vandet var begyndt at falde, og pludselig var fiskene der, lige som de foregående dage. men de huggede ikke, Jan havde flere følgere. I en reaktion på at jeg hverken havde følgere eller mærkede noget på min ellers trofaste “magic shrimp”, besluttede jeg at skifte flue.

Sneen faldt stadig let ned over kysten. et godt gammel tips lyder at, sner det, så sæt en “flamme” på og det gjorde jeg så.

En drøm er gået i opfyldelse, at fange en stålblank havørred over 5 kg er noget enhver kystfisker drømmer om!

Drømmen er endnu en gang gået i opfyldelse, at fange en stålblank vinter havørred over 5 kg er noget enhver kystfisker drømmer om!

“Flammen” landede ude på kanten mellem sandet og revet, jeg fik ikke trukket meget line ind, før en bule rejeste sig bag fluen og en stor fisk huggede, den svømmede traks ind mod mig og fluen mistede sit tag, eder og forbandelser blev sendt afsted men jeg fik styr på linen.. 2 indtag mere og flammen blev indhaleret i et voldsomt ryk. hårdt og brutalt satte jeg krogen i et “stripstrike”  og en stor havørred piskede overfladen til skum 15 meter ude.
den store havørred fra i går kom tilbage i min hukommelse, nu sad den fast i min krog og piskede af sted mod Hesselø, så langt kom den dog ikke og 50 meter ude stoppede den op. Nogle dybe rusk vidnede om at det var en ef de helt rigtige jeg havde fat i.
Efter et par gode udløb og en del tovtrækkeri i det kolde vand blev fisken medgørlig og efter et kort udløb på 20 meter var den færdig, og uden mere ballade kunne jeg presse den i over revet og op mellem stenene hvor den til sidst væltede om på siden så Jan let og sikkert kunne gribe den om halen og trække den det sidste stykke op på det tørre.
“High five” og et jubelbrøl, hold da kæft for en vinter bombe, smukkere bliver en havørred næppe. Adrenalinen pumpede videre i min krop, mens jeg gik frem og tilbage foran denne drøm af en vinterørred.

Drømmefisk på 5,65 kg og 74 cm

Drømmefisk på 5,65 kg og 74 cm

 

3 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *