Monster fallert fra Yderfjorden

Det er mange år siden jeg har oplevet fiskeriet har været så svært, sporadiske fangster hist og her, ikke det sædvanlige “nu er foråret her” bonanza. vandet har nu også holdt sig koldt rigtig længe, men de sidste par dages sol har fået varmet vandet i de inderste badekar op.
fuld af optimisme fiskede jeg mig ned langs fjordkysten, det var lavvandet hvilket sådan set er ok, jeg fiskede det inderste kar af, mens jeg forsigtigt vadede ud igennem det, på anden revle var vandet den rigtige dybde og jeg begyndte at fiske med vinden ind i fjorden.
Det var en fornøjelse at gå og kaste i den svage vind, min nye 5’er stang var en drøm at gå og kaste med, nu skulle den sådan set bare opleve at kroge en fisk, så ville den være bestået med topkarakterer.

Jeg nærmede mig et hotspot, tre fine ålegræs bælter mødes med et lille muslinge rev. det første kast blev lagt ned langs revet.. efter et par indtag var der noget der pillede ved fluen, jeg satte lidt ekstra fart i indtagningen og prompte kom hugget, hårdt og tungt blev fluen indhaleret. endelig, endelig en fisk med tyngde i. fisken gik tungt og ruskede, den var ikke så hidsig som jeg havde håbet på, og min mistanke om at der var tale om en nedgænger blev kort efter bekræftet da dens store hoved kom til syne. men det var ikke en helt almindelig fallert, og det tog nogle minutter før jeg kunne få fat i halen, og se nærmere på den lange noget tynde hunfisk. Hun havde været sulten, og fluen sad dybt, og for ikke at komme til at skade hende for meget, besluttede jeg at afkroge hende på lavere vand, roligt fulgte hun med ind og uden dramatik kunne jeg fiske min Copper magic shrimp ud af ganen på hende, et øjeblik senere svømmede hun mod friheden igen, selv om hun ikke var blank, var det nu skønt, at fange en monster fallert fra yderfjorden.

80 cm faldert from Rune Westphal on Vimeo.